Budapest - Regensburg

REGENSBURG - BAJORORSZÁG GYÖNGYSZEME!

Regensburg egy németországi város, mely Bajorország tartományában, Münchentől nagyjából 125 km-re, Nürnbergtől pedig 105 km-re található. Érdemes gyönyörű tájaira ellátogatni, és a Budapest-Regensburg útra szavazni, hiszen Regensburg a Bajor erdő és a Jura-hegység találkozásánál található – a helyszín és a látvány egyszerűen gyönyörű.

Amiket mindenféleképpen érdemes megcsodálnunk, ha Regensburgban járunk:

  • Érdemes megtekintenünk a Szent Péter katedrálist, melyet gótikus stílusban építettek.
  • A kultúra és a tudományok iránt érdeklődők nem hagyhatják ki a Kepler emlékházat és Múzeumot sem. Itt hunyt el Johannes Kepler, 1630. november 15-én.
  • A Kőhidat sem hagyhatjuk ki, mely a legrégebbi dunai híd. 1135. és 1146. között épült.
  • A Dunai Hajózási Múzeumba is érdemes ellátogatnunk, és sétálhatunk egyet a lapátkerekes-gőzös vontató és a motoros hajók fedélzetén is.

Regensburg óvárosát tíz évvel ezelőtt, 2006-ban a Világörökség részévé nyilvánították.

Lépje meg a Budapest-Regensburg közti távolságot a Huszár Travellel, és utazzon velünk!

 

Regensburg a kőszívű város

Regensburg a kőszívű városVegye igénybe Budapest-Regensburg buszjáratunkat is! Lássuk, miért nem érdemes kihagyni ezt az élményt!

A Duna legészakibb pontjára épült, 2000 éves történelemre visszatekintő óváros kicsit sem poros kisváros hangulatát kelti. A világörökség a kőépületekben, a város szívében is megmutatkozik. Az ezernél is több történelmi épület java gótikus, Regensburg jelképeként a Szent Péter dóm magasodik, de érdemes megtekinteni a méltán híres 310 méteres 16 lyukú kőhidat is.

A polgári negyedben a Bajor dolce vitáé a főszerep, a patrícius családok többszintes lakóházakat építettek maguknak olasz mintára, ez a kettősség jellemzi Regensburg változatos világát.

Romantikázni vágyó pároknak, a történelem szerelmeseinek kihagyhatatlan sétákat ígér eme város.  Az építészeti remekek mellett, ha megszomjaznánk, megannyi helyi kocsma várja a Bajor sörre szomjazókat.

A modern és tradicionális elemek keveredése sehol máshol nem tapasztalható módon, sajátos hangulattal gazdagítják az itt megszerzett élményeket. Érdemes tehát legalább egyszer megtenni ezt a pár órás utat Budapest-Regensburg buszjáratunk segítségével.

Budapest – Regensburg utakkal kapcsolatban nyugodtan böngésszen buszos ajánlataink között!