Budapest - Passau

 

Duna, Inn, Ilz játékának sajátos elegyéből kialakult Passau a nevezetességek, az óváros, és a kanyargós utcák összjátékából született hangulatnak köszönheti rendkívüli szépségét.

Passau, a három folyó városa

Passau Bajorország egyik legfontosabb, és szerintünk legszebb városa. Ön is gondolkodik egy passau-i úton? Elmondjuk, miért érdemes Budapest-Passau járatunkkal célba vennie ezt a csodás várost!

  • Passau óvárosa, az Ortspitze, ahol a három folyó (amelyről a város becenevét is kapta), a kékvizű Duna, az Inn a maga zöld vizével, és a fekete Ilz találkozik egymással. Itt mindenképpen érdemes egy nyugodt sétát tennünk, szemügyre véve, ahogy a három szín összekeveredik.
  • Tudta, hogy Passauban találhatóak Gizella magyar királyné maradványai?
  • Passauban egyetem is található, melyet hivatalosan 1973-ban alapítottak, ám története az 1660-as évekig nyúlik vissza.
  • Érdemes még meglátogatni a Veste Oberhaust, ami egyszerre tölti be a helyi történelmi múzeum, egy csillagvizsgáló és egy ifjúsági szálló szerepét. A kilátás innen a legcsodásabb, ha az egész város, és főleg a korábban említett óváros és a három folyó találkozásának látványát szeretnénk élvezni.

Passau felkeltette érdeklődését? Utazzon Ön is Bajorországba! A Huszár Travel Budapest-Passau járatával most kényelmetlenség nélkül juthat el ebbe a csodaszép alsó-bajorországi városba!

Budapest – Passau utazás: Mivel töltsük időnket?

Budapest – Passau járatunkkal komfortosan juthat el úticéljához, az alábbiakban abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy miket érdemes megnézni, ha már a városban van.

Passauban gyalogosan érdemes közlekedni, induljon el a folyókkal párhuzamosan futó főutcák egyikén és vegye szemügyre a csodálatos várost. Itt megtalál mindent, ami egy igazi, mai európai város jó hangulatához kell: kirakodó vásár, ajándék boltok, kávézók, utcai zenészek.

Az Inn-parti korzó és az Inn-rakpart különös látvánnyal bíró vízben tükröződő házai csodálatosan kifestik a folyó vizét. A Duna-parton sétálva megfigyelheti a kikötött hajók mindennapi életét.
Különleges élményben lehet része, ha a Rathausplatz-on átsétál az Ilz partjára, hogy elérkezzen a három folyó találkozásához.

Az óváros egyik legfontosabb látványossága a St. Stephan dóm. A város történelmünkhöz is kötődik, mert Gizella, bajor hercegnő István halála után ide tért vissza. Ebben a román stílusban épült zárdában nyugszik a magyar királyné.

Mit együnk és igyunk?

  • „Gemischte Grillplatte”- a híres sült tarja vagy karaj, egy kis sültkolbásszal és zöldséggel megspékelve ínycsiklandozó
  • Gazdagon fűszerezett bajor sült csirkecomb, amiben biztos nem csalódunk
  • Rántott borjúszelet, melyet „Schmetterling”, azaz pillangó néven szolgálnak fel, formája miatt
  • A finom étkek leöblítésére kiválóak a bajor sörök: „Zwei mal Vitamin B!” (Tessék, két adag B-vitamin!)  hangozhat a mondat, a mosolygós pincér szájából

Ön még nem járt Passauban? Látogasson el a különleges városba, melyhez bátran vegye igénybe Budapest – Passau járatunkat!

Milyen érdekességeket rejt magában a három folyó találkozása?

Utazzon Ön is Budapest – Passau járatunkkal, hogy megnézhesse ezt a csodát!

A Duna német szakasza hidrológiailag számtalan különlegességet rejt. Passaunál találjuk az Inn torkolatát, amely folyóról azt kell tudnunk, hogy vízhozama átlagosan 7 %-kal nagyobb, mint a Dunáé.

A három folyó különböző színei, az Inn, mely zöldes-fehér, a barnás Duna és a sötét színű Ilz folyó találkozása remek látványt nyújt az arra látogatóknak. Mindhárom színt az eltérő anyagú és mennyiségű vízen úszó hordalék adja, ezáltal a mocsaras vidékről érkező Ilz szerves anyagban gazdag, fekete színű. A Duna a bemosódott hordalékoktól barna, de vajon miért olyan világos az Inn? Szintén a hordalékoktól, melyet az Alpokból hoz magával. Míg a Duna mészkőfelszínen érkezik Passau alá, addig az Inn gleccserekből gyűjti össze a vizét.

Vegye igénybe Budapest – Passau buszjáratunkat, és fedezze fel Ön is a három folyó csodáját, a nevezetességekben gazdag várost! Kérdéseivel keressen minket bizalommal!